-

iso omena – markkinakatu extension, Esbo

Cirkeln sluts

I april 2017 öppnade den sista etappen av tillbyggnaden av Iso Omena – Markkinakatu Extension. Utöver nya ytor för handel har även en ny biografanläggning för Finnkino skapats och inte minst en helt ny restaurangvärld – MEET. I och med de trettio nya restaurangerna i MEET (Meet – Eat – Enjoy – Together) erbjuder Iso Omena nu ett femtiotal matställen och kaféer.

Arbetet med att utforma den nya kundmiljön i MEET har utförts i samarbete med dSign och Parviainen Arkkitehdit i Helsingfors. Vårt huvudsakliga fokus har varit att ta fram masterplanen och att ta fram det kommersiella konceptet för tillbyggnaden samt skapa en helhet med den tidigare etappen som vi också arbetat med.

Iso Omena utgör nu en av de största handelsplatserna i Storhelsingfors med ca 100 000kvm uthyrningsbar yta och kommer att vara en viktig kommunikationspunkt i staden när tunnelbanan öppnar under hösten 2017. Med sina goda kommunikationer och sitt stora utbud av handel, restauranger, upplevelser och service utgör Iso Omena en destination för såväl boende i närområdet som i storstadsregionen.

Färdigställandet av Markkinakatu Extension innebär den sista pusselbiten i vårt arbete med Iso Omena som började med en tävling om markområdet intill Iso Omena 2008.

Våra projekt