-

UPPLANDS MOTOR UPPSALA

UPPLANDS MOTOR UPPSALA

Anläggningar för bilförsäljning präglas nästan alltid av ett maskulint intryck. Mycket kromat stål, svart läder och blank marmor. Detta harmonierar inte med kundunderlaget. Idag är ett bilköp en aktivitet som engagerar hela familjen. En av de viktgaste utgångspunkterna har för oss varit att ge anläggningen en varm och vänlig karaktär. Med fasader i cederträ och glas samt en markplanering som präglas av omtanke blir första intrycket annorlunda än vid andra bilanläggningar.

Väl inne, fortsätter den anslagna tonen med träpaneler även på innerväggarna och en väl ljuddämpad miljö. Anläggningens mest utpräglade del är den centralt placerade kulben för utställning av Volvo-bilar. Med hög takhöjd, runda takljus och en fondvägg för projicering av rörliga bilder utgör den centralpunkten i anläggningen.

Det är dock inte bara försäljningsdelen som fått ett nytt ansikte utan även verkstadsdelen. Med träpaneler, klinkergolv, ljuddämpad miljö och stora bilder på väggarna är det svårt att veta om man är i en verkstad. Vi ville ge anläggningen en varm och vänlig karaktär. Fasader i cederträ och glas med en omtänksam markplanering som möter besökarna. Innerväggar i träpanel och miljön väl ljuddämpad.

Våra projekt