Logo Meny

Arkitektkontor satsar på Göteborg

Wester+Elsner Arkitekter expanderar ytterligare och öppnar nu upp ett nytt kontor i Göteborg. Satsningen innebär nya arbetstillfällen.

– Vi gillar Göteborg och tror att vi kan addera en nyans på paletten här, säger Fredrik Elsner, VD.

– Vi jobbar över hela Sverige och Norden, däribland i Göteborgsregionen som växer så det knakar. Här pågår en jättespännande utveckling där vi ser att vi både vill och kan bidra. För att öka kontakten med regionen och stärka de goda samarbeten vi har var Göteborg det självklara valet för en första Wester+Elsner-etablering utanför ursprungsmarknaden i Stockholm, säger Fredrik Elsner, VD.

Nya arbetstillfällen

Det nya kontoret kommer att generera nya arbetstillfällen där arkitektkontoret har som ambition att rekrytera ett team på cirka 8-10 personer till att börja med. Kompetens som eftersöks är bland annat arkitekter och byggnadsingenjörer.

Vill utveckla Göteborgs stadsliv

Wester+Elsner har länge varit engagerade i olika projekt i Göteborgsregionen och drivs av att vara en värdeskapande stadslivsutvecklare. Exempel är Femman i Nordstan som nyligen färdigställts, och även som rådgivande arkitekter åt fastighetsägaren i utvecklingen av Mölndals Centrum.

– Vi ser arkitekturen som ett medel att forma stadslivet. Och då är det viktigt att vi gör det på ett sätt som genererar maximal nytta för stadens invånare och våra beställare, säger Christian Merkel, ansvarig arkitekt och delägare.

– Med vår erfarenhet kan vi väva samman många olika och komplexa behov och skapa liv i staden. Det gör vi i allt ifrån större stadsutvecklingsprojekt som inkluderar både handel, bostäder, arbetsplatser, kultur och en mängd annat i ett gemensamt sammanhang, ner till inredningsprojekt och enskilda byggnader säger Fredrik Rosell, ansvarig arkitekt.

För med information, kontakta:

Fredrik Rosell, ansvarig arkitekt, Wester+Elsner Göteborg
Telefon: +46 73 441 49 91, mail: fredrik.rosell@wester-elsner.se

Publicerad: 17 september, 2018