Logo Meny

Wester+Elsner arkitekter bakom Finlands bästa shoppingcenter 2018

Utmärkelsen ”Finlands bästa shoppingcenter 2018” har gått till stadsdelscentrumet ”Iso Omena” som ligger i Esbo. Det färdigställdes 2017, med Wester+Elsner arkitekter som rådgivare och arkitekter, på uppdrag av Citycon. Bakom utmärkelsen står NCSC (Nordic Council of Shopping Centers).

– Det är naturligtvis glädjande att vi kunnat medverka till en så attraktiv och uppskattad destination, säger Björn Westerholm, arkitekt på Wester+Elsner arkitekter.

Iso Omena i Esbo är en av de största handelsplatserna i Helsingfors storstadsregion. Med sina goda kommunikationer och sitt breda utbud av butiker, restauranger, upplevelser och service, har gallerian blivit ett populärt besöksmål.Sedan Wester+Elsner, tillsammans med uppdragsgivaren Citycon och NCC Finland, vann Esbo stads stadsutvecklingstävling 2008, har arkitekterna bidragit till en fördubbling av gallerians yta och antalet besökare.

– Sedan vi vann tävlingen, har vi i två etapper varit med och utvecklat stadsdelscentret. Den första etappen omfattade inomhustorg, bussterminal och koppling till den nya tunnelbanestationen för den förlängda Helsingsfors Metro, samt nya ytor för handel, kultur och kommunal service. Den andra etappen innehöll ytterligare handelsytor, biograf och ett större restaurangkluster. Vårt uppdrag har varit att vara övergripande rådgivare till Citycon, med ansvar för masterplanen och gestaltning, berättar Björn Westerholm.

Publicerad: 6 november, 2018