Med nya ögon på arkitektur och stadslivsutveckling

På Wester+Elsner arkitekter är vi måna om att bidra till talangfulla arkitektstudenters utbildning genom att erbjuda relevanta praktikplatser. Och lärandet går åt båda håll! Nya perspektiv på vår verksamhet hjälper oss att vässa våra lösningar och bli ännu bättre partners i utvecklingsprocesser. Vi bad våra tre senaste talanger presentera sig närmare.

Antoine Lommelé, född 1999, är arkitekturstudent från arkitekturhögskolan i Paris. Dessförinnan gick han grundskola i Schweiz, Lausanne. För några år sedan gjorde han en kortare praktik hos oss i Stockholm och valde till vår glädje att komma tillbaka i höst.

– Skandinavisk modern arkitektur intresserar mig och Wester+Elsner uppfyller helt mina förväntningar, säger han.

Har du någon favoritbyggnad?
– Jag gillar operahuset i Oslo. Se bara på taket till exempel, det fungerar inte bara som ett skydd utan gör det möjligt att föra samman människor på olika sätt. En ny mötesplats för stadens invånare som dessutom ligger ovanpå en kulturinstitution.

Stina Freland, född 1999, är arkitektstudent i Stockholm. Hennes familj består av föräldrarna, två bröder och tre hundar. Vid sidan av studier och arbete gillar Stina att spela piano, måla och teckna.

– Jag är uppväxt i Motala i Östergötland men flyttade till Stockholm för tre år sen för att börja plugga till arkitekt på KTH. Och där har jag studerat sen dess. Utöver studierna har jag jobbat extra på företaget Make Some Room och hjälpt till under processens alla skeden.

Hur känns det att börja på Wester+Elsner arkitekter?
– Det känns spännande och såklart känns allt väldigt nytt. Jag har fått ett så gott intryck av kontoret i helhet och kulturen här och tycker även att det är roligt att få arbeta med kommersiell arkitektur då jag tidigare mest arbetat med projekt av mindre skala. Wester+Elsner arkitekter har verkligen vässat mitt intresse för stadsbyggnad och hur man kombinerar småskaligt arbete med storskaligt.

Vad hoppas du kunna bidra till genom arbetet hos oss?
– Dels en positiv energi på kontoret men framför allt ett driv och en hunger i skapandet.

Ville Lizell, född 1997, studerar arkitektur i Lund sedan tre år tillbaka. Han är uppvuxen i Stockholm med sina föräldrar och två bröder och producerar musik på fritiden. Ville ser fram emot att arbeta en längre period på kontoret:

– Det är väldigt spännande och jag är peppad på att få arbeta med riktiga projekt och få lära mig om hur yrket fungerar i praktiken. Jag tycker att kontoret har gjort väldigt många fina projekt och jag har fått ett gott intryck av alla medarbetare! Jag hoppas kunna bidra med mina idéer och skaparglädje.

Har du någon favoritbyggnad?
– En favorit från ett studiebesök i Köpenhamn var Tietgenkollegiet av Lundgaard & Tranberg.

 

Publicerad: 16 September, 2021