Amanda Quig

Nedervåningens hovmästare blev kontorets nya mood manager

I flera år har arkitekterna på Wester+Elsner känt Amanda Quig som hovmästaren på kontorets stamrestaurang B.A.R. i Stockholm. När kontoret behövde en ny ”mood manager” med ansvar för värdskap och trivsel, föll tankarna genast på henne.

–  Jag satt i bilen när Kajsa Axelsson ringde och hann tänka att hon brukar vilja ha glutenfritt. Men så frågade hon om jag ville jobba hos Wester+Elsner. Jag höll på att köra i diket, berättar Amanda Quig.

Att bli headhuntad av sina tidigare stammisar kändes som en självklar och rolig fortsättning på en lång karriär i restaurangbranschen. Arkitekterna hade gett henne goda vibbar genom åren.

– De brukade komma ner till restaurangen i olika konstellationer och var lätta att prata med. Det märktes att de hade en god sammanhållning, minns hon.

Efter några månader i den nya rollen på sjunde våningen är intrycket fortfarande det samma. Tillsammans med sina nya kollegor planerar hon nu för fullt inför kundevent och interna fester, samtidigt som hon ser över bokningarna av mötesrum, tar emot kunder, förser kontoret med frukostar, fredagsvin och mycket mer.

Arbetet påminner ganska mycket om det hon hade som hovmästare – hon ser till så att människor trivs. Utifrån det har titeln ”mood manager” börjat sätta sig ganska bra, även om hon också brukar presentera sig som receptionist.

Arkitekten och delägaren Kajsa Axelsson är glad över att Amanda Quig tackade ja den där gången:

– Det goda värdskapet är något vi värdesätter hos Wester+Elsner och därför är det enormt fint att ha en rolig, rejäl och erfaren person i den här rollen. Vi har känt Amanda länge, så det var en lösning som kändes självklar och toppenbra, säger hon.

Kul att veta om Amanda Quig:
Född i Texas, flyttade till Stockholm som sjuåring.
Längtar alltid efter riktig Tex Mex från San Antonio.
Gillar att gå på konserter och terrängcykla i Hellasgården med sin son.

Publicerad: 1 November, 2022