Ronnie Forsberg arkitekt

Ronnie är med och utser vinnare i Svenska Skyltpriset

Vem som tar hem vinsten i årets upplaga av Svenska Skyltpriset, avgörs delvis av vår egen arkitekt Ronnie Forsberg . Tillsammans med två jurykollegor bedömer han finalbidragen utifrån tydlighet, grafisk skärpa, placering och tekniskt utförande.

– Jag tycker skyltar är en väsentlig del av en byggnad och miljöns uttryck. De kan både lyfta och ta ner helheten, säger han.

Tävlingen Svenska Skyltpriset anordnas årligen av Ljus­reklamförbundet i samarbete med tidningen Ljuskultur. Syftet med priset är att lyfta fram den höga nivån på ­utformningen av ljusskyltar i Sverige. I juryn ingår förutom Ronnie Forsberg, Viveca Rosencrantz, arkitekt på Fojab arkitekter och Jan Møller, Senior Creative på Identity Works. Prisutdelningen sker i höst.

De fem nominerade i tävlingen är Barbaresso i Malmö, Misshumasshu i Stockholm, Hallarna i Halmstad, Sjömagasinet i Torsby och Stigbergets Fot Stockholm. Bidragen finns att se på Ljuskultur.se.

– Jag tycker alla fem är bra representanter för modern ljusskyltdesign, det blir ett tufft beslut, avslutar Ronnie Forsberg.

Publicerad: 4 juni, 2020