Mario Bernad Rivera

Vi välkomnar Mario Bernad Rivera till Stockholmskontoret

Under en roadtrip i Skandianavien blev spanjoren Mario Bernad Rivera kär i Sverige och bestämde sig för att flytta hit. Det är vi på Wester+Elsner arkitekter mycket glada över. Sedan april i år är han en av våra arkitekter i Stockholm. 

Så här berättar Mario själv om sin bakgrund:
– Jag växte upp i Vigo, ”Spaniens Göteborg”, och flyttade till Barcelona för att plugga arkitektur. Där bodde jag elva år och jobbade en del av tiden som arkitekt. För fem år sedan ville jag testa att bo utomlands och funderade först på Nederländerna, men efter en roadtrip i Danmark och Sverige blev jag kär i landet och flyttade hit med min sambo.

– Några säger att man brukar göra tvärtom, flytta från Sverige till Barcelona, men jag trivs här och jag har inte har ångrat mig!

Hur känns det att börja på Wester+Elsner arkitekter?
– Det känns spännande. Jag har hört fina saker om kontoret från kollegor och kompisar, så det är jätteroligt att vara en del av teamet. Här kommer jag att arbeta med intressanta och komplexa projekt, det är en fantastisk chans att gå vidare i min karriär. Folk är välkomnande, trevliga och väldigt duktiga, så jag tror att jag kommer att trivas här.

– Genom min erfarenhet i Sverige och Spanien hoppas jag själv kunna bidra med nya referenser och idéer. Min utbildning innehöll mer av den tekniska sidan i arkitektyrket, vilket inte är så vanligt i Sverige, och förhoppningsvis kommer det att hjälpa till i designprocessen.

Berätta om en av dina favoritbyggnader!
– En av mina favoriter finns ganska nära, det är villan som Ralph Erskine ritade åt sig själv i Drottningholm. För mig visade han vägen till funktionalismen, inte som en stil, utan som ett sätt att tänka – att man kan vara rationell och strukturerad utan att glömma bort konsten och kärleken. Jag har blivit inspirerade av sådana projekt runtom i Sverige, små fönster in till den nordiska arkitekturen.

Publicerad: 23 May, 2022