Liljeholmstorget

Liljeholmstorget stockholmarnas favorit – igen!

Liljeholmstorget har för åttonde året i rad utsetts till bästa stadsdelscentrum i Evimetrix undersökning ”Stockholmarnas favoritcentrum”.
– Det är glädjande att vårt arbete står sig, säger Fredrik Elsner, VD på Wester+Elsner arkitekter, kontoret som har utformat gallerian på uppdrag av Citycon.

Liljeholmstorget byggdes 2009 och är ett exempel på ett modernt stadsdelscentrum, designat för att möta medborgarnas behov av smidiga kommunikationer, shopping, samhällsservice, arbete och rekreation – allt samlat på en och samma plats. I dag, drygt tio år senare, fortsätter det att tjäna sina många syften åt stockholmarna.

Bästa stadsdelscentrum
Åtta gånger i rad har Liljeholmstorgets galleria utsetts till Stockholms bästa stadsdelscentrum i Evimetrix årliga marknadsundersökning, där drygt 1 600 stockholmare har svarat på en webbenkät.

– Vi är mycket stolta över Liljeholmstorget och det fina samarbete som ledde fram till det. Att det fortsätter att vara ett levande stadsdelscentrum som invånarna uppskattar är det finaste betyg vi kan få, säger Ivar Kandell, en av arkitekterna som arbetade med projektet.

Arbetet fortsätter 2020
Citycon fortsätter nu att utveckla Liljeholmen och de har satt ihop ett ”dream team” av arkitekter – alla med sin specialkompetens, där Wester+Elsner arkitekter ansvarar för att hålla ihop helheten. År 2018 gav byggnadsnämnden klartecken för starten av detaljplanearbetet för den kommande utbyggnaden som kommer att förverkligas under de kommande åren. Tunnelbanespåren ska däckas över för att skapa utrymme för bostäder, arbetsplatser, samhällsservice, handel och kultur.

– Vi ser fram emot att lägga fler bitar i pusslet för ett levande stadsliv på Liljeholmen, sa Fredrik Elsner i pressmeddelandet som gick ut då.

Läs mer om projekten här:
Projektet Liljeholmstorget 
Projektet Liljeholmstorgets expansion

Hör av dig!
Vill du veta mer om vårt arbete eller diskutera stadslivsutveckling med oss? Hör av dig till Ivar Kandell:
ivar.kandell@wester-elsner.se
08 410 274 81

Publicerad: 31 januari, 2020