Bromma Blocks H5

Sista pusselbiten

Bromma handelsområde växer i etapper för att till slut bestå av över 100 000 kvm uthyrningsbar yta, fördelat på 150 butiker, arbetsplatser och hotell. Den sista utbyggnadsetappen består av två delar, H4 och H5 och bryggar över Ulvsundavägen som integreras i den framväxande stadsdelen i Ulvsunda och Stockholms promenadstad. Utöver handel planeras för service, kontor, hotell och stadsdelsfunktioner.

I ICA Fastigheters projekt H5 planerades för en större ICA-butik som skulle ha unik tillgänglighet med egen flygplats och från kollektivtrafik med tvärbanestation direkt utanför dörren. Därtill ett drygt 30-tal övriga butiker och restauranger som integreras med utbudet i H4 och H3 (dagens galleria i den gamla Hangar 3) till en av Stockholms största handelsmiljöer.

Bromma Blocks H5 är en del av det utvecklingsarbete som Wester+Elsner gjort och den detaljplan vi medverkat till att ta fram, tillsammans med Hangar H3 och H4. Projektet är sålt till NCC som utvecklar det vidare med kontorsinnehåll, byggnation påbörjades 2020.

 

Ovanpå alltsammans planerades ett hotell för 250 rum med tillhörande bar, restaurang och gym, vilka skulle ha ett fantastiskt kommunikationsläge vid tvärbanan och flygplatsen. Utöver handel och hotell planerades även för service, kontor och stadsdelsfunktioner.

ICA Fastigheter avyttrade 2018 projektet till NCC Property Development, som planerar ett förändrat innehåll med betoning på kontor. Mycket av formspråk och gestaltning lever dock kvar och både hotell och ICA-butik kommer att vara viktiga delar i den nya helheten.

Användning Handelsplats
Plats Bromma, Stockholm
Byggår -
Beställare ICA Fastigheter AB
Kontaktperson Ola Larsson