Djungelstugan

Med växterna i centrum

Djungelstugan är Kirunas främsta blomsterbutik inom ett stort upptagningsområde och med en bred målgrupp. I samband med stadsflytten hade vi nöjet att ta fram en ny butiksinredning med det grönskande utbudet i fokus.

En mörk och sober fond framhäver växterna på bästa sätt.
En neutral kulörpalett låter växterna och krukorna ta plats. Material med textur bidrar till att skapa en intressant och levande miljö. Det robusta exponeringsbordet i trä fungerar även som ett funktionellt verkstadsbord vid workshops.

De tidigare lokalerna var slitna och inredningen var inte optimerad för butikens olika verksamheter. I den nya miljön tog vi därför vara på möjligheten att skapa en flexibel, robust och funktionell inredning, där de prunkande växterna kommer till sin rätt.

Med hantverket i fokus – Glaspartiet bakom kassadisken låter kunden få en glimt av floristernas hantverksskicklighet när de arbetar med större arrangemang i verkstaden. Integrerade höj- och sänkbara arbetsstationer i kassadisken gör att enklare blomsterbinderi kan ske direkt framför kunden utan att ergonomin kompromissas.
Blomsterloungen – Djungelstugan är butiken som följer kunden genom hela livet, såväl de stora som vardagliga händelserna. För större och mer personliga arrangemang blir konsultationen viktig. I loungen välkomnas kunden att sitta ner, inspireras och vägledas över en kopp kaffe.
Användning Koncept och butiksinredning
Plats Kiruna
Byggår 2022
Beställare LKAB
Kontaktperson Martina Norrby, Karin Widell och Kajsa Axelsson