Hälsinglands Sparbank

Framtidens bank

Vi har hjälpt Hälsinglands Sparbank med en uppdatering av deras huvudkontor i Hudiksvall, ett K-märkt sekelskifteshus på 5-våningar. Vårt syfte med projektet är att tillsammans med Sparbanken skapa en välkommande och modern miljö för kunderna men också en välfungerande arbetsmiljö för de anställda i banken.

Vi är väldigt stolta att vara en del av detta renoveringsprojekt. Vårt arbete med Hälsinglands Sparbank inbegriper den övergripande strukturen, flöden, logistik, form, funktion och gestaltning. Det är spännande att utveckla en ny typ av bank där kunden, de anställda och organisationen kan fungera som tre lika delar av en helhet, som en bank.

Vår vision för den nya interiören är att med hjälp av organiska former, levande grönska och flexibla mellanväggar, skapa en öppen, ljus, trivsam och inbjudande miljö där vi har bevarat och framhävt den gamla byggnadens vackra tidlösa kvaliteter. Orden ”engagemang, närhet och öppenhet” är vägledande i arbetet. Särskilt entréplan blir en utåtriktad och ljus miljö, som sedan övergår i dovare färger och en mer dämpad akustik, för möten av mer privat karaktär.

Användning Kontor
Plats Hudiksvall
Byggår 2020 -
Beställare Hälsinglands Sparbank
Kontaktperson Christian Merkel