Scandinavian Xpo

Mötesplats i världsklass

Scandinavian Xpo är en internationell arena för möten och mässor. Före detta Eurostop Arlanda har förvandlats till en event- och konferensanläggning och Quality Hotell Arlanda har utökats med en ny hotellbyggnad utmed E4:an innehållande 200 rum.

Scandinavian Xpo slog upp dörrarna 2020 och innehåller två större mässhallar, konferenslokaler och hotell. Stockholmsregionen har Europas starkaste tillväxt och rankas i internationella sammanhang som en av världens mest attraktiva städer. Områdets nya mötes- och eventarena tillför den internationella flygplatsen Arlanda och storstadsregionen Stockholm-Uppsala möjligheter och kapacitet för stora mässor, konferenser, kongresser och event.

Wester+Elsner har varit ansvariga arkitekter för program och utformning och projektet omfattar mässhallar och konferensytor för event och möten samt nybyggnation av hotell för Nordic Choice om 200 rum med tillhörande konferens-, lobby- och receptionsytor. Sammantaget omfattar projektet 45 000 m2. Byggnationen genomförs med kvarsittande hyresgäster i fastighetens södra del samt i befintligt hotell. Projektet har en hög miljöambition och projekteras med fokus på låg energiförbrukning och hållbara materialval samt en klassificering enligt BREEAM Excellent och Very Good (befintligt hotell).

©Foto: Ruukki Construction / Fotograf: Mattias Hamren

Användning Event-och konferensanläggning, hotell
Plats Arlanda, Stockholm
Byggår 2017-2020
Beställare Arlandastad Holding AB
Kontaktperson Kajsa Axelsson