Meeting room

Sergelkonferensen – med rum för alla möten

I en av de ikoniska Hötorgsskraporna, har Wester+Elsner arkitekter tillsammans med Vasakronan skapat en mångsidig och inspirerande konferensmiljö, med gott om plats för fokuserat arbete och social samvaro.

– Här har vi jobbat med stilreferenser från 50- och 60-talens kosmopolitiska flärd, säger arkitekten Karin Widell på Wester+Elsner, som på uppdrag av Vasakronan ansvarade för Sergelkonferensens inredning och styling.

– Den dova färgpaletten har fått pigga kontraster här och var och de gröna växterna tillför liv. Det är fantastiskt kul att rummen nu används för fullt, säger hon.

Anna Nordin är Stockholmschef på Vasakronan. Hon förklarar att Sergelkonferensen är en knutpunkt för alla kontor som finns i de olika Hötorgshusen:

– Med en gemensam yta för möten kan vi erbjuda en mer flexibel helhetslösning till våra hyresgäster. Det bidrar till liv och rörelse och fungerar som en extra våning till deras kontor. Genom mer öppna ytor och färre mötesrum i kontorslokalerna högre upp i huset, kan vi som fastighetsägare undvika onödiga lokalanpassningar. Något som bidrar till ett minskat klimatavtryck.

Förutom sina fjorton fullt utrustade mötesrum, består Sergelkonferensen av rymliga hörsalar, sköna lounger och inbjudande rum för enskilda konversationer. Lokalerna har använts sedan i somras och reaktionerna har enligt Anna Nordin varit genomgående positiva.

– Den breda variationen av mötesrum matchar många behov och passar bra för olika typer av möten. Det märks bland annat genom att vi redan har flera återkommande kunder. Dessutom ser vi att många hyresgäster gärna hänger kvar i de fina loungeytorna efter sina möten, säger hon.

Läs mer om projektet här.

De arbetade med projektet hos Wester+Elsner:
För inredning och styling stod Karin Widell och Maria Mauléon Rappe. Sara Sigfridsson var ansvarig arkitekt för byggprojektet som även Herman Johansson, Åsa Lilja, Arvid Kalmaru och Marcus Svensson jobbade med.

För mer information
Kontakta Karin Widell, arkitekt på Wester+Elsner arkitekter

karin.widell@wester-elsner.se
08 410 817 42

 

Publicerad: 29 December, 2023