An artistic sign

Wester+Elsner arkitekter hyllar lysande skyltar

Nu står det klart vilka som vunnit Svenska skyltpriset 2022! Enida Kratovic från Wester+Elsner arkitekter sitter för andra året med i juryn, som den här gången bestämt sig för att dela ut tre priser i stället för ett:

– Vi har tre kategorier som egentligen är omöjliga att jämföra, så det känns rättvist att också utse tre vinnare, förklarar hon.

Och vinnarna är…
I kategorin Enstaka skylt – FocusNeo med Kämpa av konstnären Carola Grahn.
I kategorin Skyltkoncept – Your Signs med konceptet till Occhios butik på Grev Turegatan.
I kategorin Rekonstruerad skylt – Paloma och Skyltgruppen med Hasselbackens ljusportal.

Gemensamt för dem alla är deras kommunikativa förmåga, deras anpassning till omgivande arkitektur och deras goda tekniska och estetiska utformning. Priset delades ut av Ljusreklamförbundet under Ljusdagen som firades med gala på Clarion Sign Hotel 6 september. Enida Kratovic var naturligtvis på plats, för att hylla vinnarna och mingla med ljusbranschen.

– Jag tycker att det är viktigt att lyfta frågor om skyltning och deras betydelse i våra gestaltade miljöer. Ett roligt sätt att belöna och uppmärksamma riktigt bra skyltprojekt är just att dela ut sådana här priser. Det är dessutom på ett personligt plan riktigt kul att få möjlighet att nörda in sig ännu mer i skyltar och skyltkoncept. Det ger inspiration till våra egna projekt, säger Enida som bland annat varit med och tagit fram Vällingby Centrums nuvarande skyltar, med en tydlig referens till platsens femtiotalshistoria.

Vill du diskutera skyltning med en tvättäkta skyltnörd?
Kontakta Enida Kratovic:
enida.kratovic@wester-elsner.se

08 410 817 40

Publicerad: 7 September, 2022