GO 9

Mötesplats i Vilnius

GO 9 är en citygalleria belägen i Vilnius före detta stadshus. Den ligger på Gedimino Avenue, Vilnius High Street, omgiven av såväl kulturella och historiska landmärken som flaggskeppsbutiker, och är en mötesplats för både Vilniusbor och turister.

Vårt uppdrag började 2012 när East Capital förvärvade fastigheten. Den hade av tidigare ägare byggts om till en modern shopping galleria 2007 men East Capital såg möjligheten att utveckla byggnaden ytterligare.

Projektet syftade dels till att omforma Gedimino 9 till en bättre fungerande handelsplats och dels till att återskapa berättelsen om byggnadens historiska och unika läge i staden där stor vikt har lagts vid att förbättra samspelet med omgivningen. Gallerian återinvigdes med det nya namnet GO 9 i juni 2014.

Generösa entréer välkomnar besökaren med varma material som natursten och mässing. En stor ljuskrona har specialtillverkats till huvudentrén. I ljusgården har de tidigare glasbalustraderna ersatts av smidesräcken med överliggare av mässing. Nedre plan har utformats som en saluhall där restauranger, caféer, bagerier och matbutiker möts runt en samlande torgmiljö. En varm atmosfär har skapats med hjälp av bland annat mönsterlagt keramikgolv, träpaneler och växter.

Användning Galleria
Plats Vilnius, Litauen
Byggår 2014
Beställare East Capital
Kontaktperson Kajsa Axelsson