Upplands Motor

Genomtänkt bilförsäljning och service.

Anläggningar för bilförsäljning präglas nästan alltid av ett maskulint intryck. Mycket kromat stål, svart läder och blank marmor. Detta appellerar inte nödvändigtvis till hela målgruppen, så det skulle vi ändra på.

 

Idag är ett bilköp en aktivitet som engagerar hela familjen. En av de viktigaste utgångspunkterna har för oss varit att ge anläggningen en varm och vänlig karaktär. Såväl försäljningsdel som verkstäder på inrättningarna i Uppsala och Akalla, Stockholm har fått ett nytt ansikte. Med fasader i cederträ och glas samt en markplanering som präglas av omtanke blir första intrycket annorlunda än vid andra bilanläggningar. Inredningen visar upp träpaneler, klinkergolv, stora bilder på väggarna och en väl omhändertagen ljudmiljö.

 

Bilanläggningen i Akalla ligger på en starkt sluttande tomt med ett fantastiskt läge vid E4 mellan Stockholm och Arlanda. Anläggningens huvudgrepp är två glasade byggnader med stora utskjutande tak och en tung sockel i mörk granit. Parkeringen framför huvudbyggnaderna är terrasserad på tre olika nivåer med sedumslänter emellan. Interiört har de olika bilmärkena Volvo, Ford och Renault egna tydliga delar i huset. Centralt finns även café- och eventytor med stor takhöjd och lanterniner. Verkstaden är speciellt genomarbetad med hög kvalitet i design, ljusbearbetning och material.

Interiör Akalla
Exteriör kväll, Akalla
Interiör Hammarby Sjöstad
Exteriör Hammarby Sjöstad
Användning Bilförsäljning och bilservice
Plats Uppsala, Akalla och Hammarby Sjöstad i Stockholm
Byggår 2003, 2007, 2012
Beställare Upplands Motor
Kontaktperson Herman Johansson