Ett år med magiska ögonblick och stadsflytt

Så här innan jul- och nyårshelgerna vill vi på Wester+Elsner arkitekter skicka våra varmaste tack till alla som vi har samarbetat med 2022. Vi har mycket att vara stolta och glada över. Här är några exempel.

Vi har invigt en stad

”Det här får man sannolikt inte vara med om fler gånger i livet”, sa arkitekten Kajsa Axelsson om arbetet med handelskvarteren i Kirunas nya stadskärna. Invigningen skedde i september och vi är många som känner oss stolta över resultatet. Vilken känsla det var att vandra omkring i staden och möta kirunaborna och butiksägarna på plats!

Vi har talat inredniska och hållbarhet
Våra arkitekter och ingenjörer sitter på massor av kunskap. I den här artikeln berättar Martina Norrby och Karin Widell hur de pratar i sina inredningsprojekt och hur arbetsprocessen går till. Ett annat ämne vi tycker om att diskutera är hållbarhet. Det har vi bland annat gjort i Frontagepodden.


Vi har fångat magiska ögonblick
I samarbete med bildkonstnären Astrid Sylwan tog vi fram en t-shirt som hedrar sommarens magiska ögonblick. Nu vet vi att den funkar lika bra som färgklick i våra vinter-outfits. Under samma rubrik kan vi också nämna vår studieresa till Amsterdam!Vi har både vunnit och delat ut priser
Quality Hotel Arlanda XPO, där vi ansvarade för programhandling och exteriör, utsågs till ”Sweden’s Leading Conference Hotel 2022” i World Travel Awards. Sedan flera år sitter vi själva med juryn för Svenska skyltpriset, där vi var med och utsåg tre lysande vinnare.

Vi har bubblat med branschkollegor
I november hade vi glädjen att ordna vårt första Onsdagsbubbel – ett after work-koncept där vi bjuder in branschkollegor till att prata om det bästa vi vet, stadsutveckling och arkitektur. Tack alla som kom och särskilt tack till vår mood manager, Amanda Quig – hovmästaren som vi headhuntade tidigare i år.

Givetvis har vi också jobbat intensivt med flera andra projekt, så som utvecklingen av Sergelgatan, Liljeholmen och Västerås. Det får vi berätta mer om 2023.

Nu vill vi bara säga, god jul och gott nytt år!

Publicerad: 21 December, 2022